thefascinatingmonster.blogg.se

Här kommer jag att berätta om mötet med en psykopat. Hur allt gick till, hur det kändes och hur det slutade.

INTRESSANT

Publicerad 2015-01-11 17:55:48 i Allmänt,Fick en kommentar på inlägget "VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG...?" som jag publicerade 19/11 -14. 

Nu var det kanske en retorisk fråga...men visst. Självklart är det intressant med teorier. 

Svaret jag fick var "Du har Asberger tror jag". 

Jaha... Då får jag väl bemöta det. 

Först och främst så heter det Aspergers. Och för det andra så är det så långt ifrån sanningen man kan komma.

Här är några rader som beskriver Aspergers Syndrom:

"Aspergers syndrom (AS) är en diagnos inom autismspektrum och en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Inom diagnossystemet DSM-IV krävs i sammanfattning att personen har en normal till hög intelligensnivå samt normal språklig förmåga och specifika intressen, men signifikant nedsatt social interaktionsförmåga. För att ställa diagnosen är det även nödvändigt att symtomen framträder under tidig barndom och att det leder till en signifikant funktionsnedsättning i det dagliga livet.

Aspergers syndrom medför nedsättningar i förmågan till socialt samspel/social kommunikation, ibland också vad gäller planering/organisationsförmåga, fantasi/föreställningsförmåga och kroppshållning/kroppsrörelser. Personer med Aspergers syndrom kan uppvisa ett annorlunda beteende. De blir därför ofta missförstådda och kan uppfattas som ohyfsade, ouppfostrade [1] eller blyga."

Det intressanta i detta är att J ofta beskyllde människor för att ha just Aspergers. Han hävdade också att C var psykopat. Bildad kille, den där...eller, nja. Dessutom skulle någon som J aldrig lägga ner någon större energi på någon som har Aspergers då en sådan är för lik honom själv och inte går att påverka och manipulera på samma sätt som en normal människa.

Den som lämnade kommentaren skrev under med "Ann". En förkortning för Susanne, kanske? Eller vad vet jag. Jag finner detta ganska roande, dock.

B och C...ni som känner mig - vad tror ni? Har jag Aspergers? 😂

Kommentarer

Postat av: C

Publicerad 2015-01-11 20:14:15

Ja du, den kommentaren luktar skit lång väg...

Att du skulle ha Aspergers, är något jag kan skriva under på att du INTE har. MEN, om du nu skulle ha det, så är det verkligen inget fel i att ha det. Det kan vara en tillgång många gånger. :)

Varför jag vet att du inte har det, är att du har alldeles för mycket sympati och att du inte har några svårigheter i sociala sammanhang och i din vardag.

Som sagt: kommentaren luktar skit. ;)

Svar: He he. Ja, men det är ju fritt fram att spekulera. Dock kan jag tycka att man kanske ska vara lite påläst samt veta lite mer om personen i fråga innan man kommer med antaganden. :-P
thefascinatingmonster.blogg.se

Postat av: C

Publicerad 2015-01-11 22:13:37

Exakt! Att haspa ur sig en sådan kommentar tyder på någon form av illvilja. Sen att personen inte behagar utveckla sitt kortfattade påstående och inte heller kan stava till Aspergers, tyder på en nedsatt intelligens. Så tycker jag iaf.

Svar: Lugn och fin, fröken Bitch. Vi vet alla hur svårt det är att tänka klart när man har ormen J som viskar i ens öra.
thefascinatingmonster.blogg.se

Postat av: C

Publicerad 2015-01-11 22:20:16

Ångrar mig här lite. KAN vara så att personen har dyslexi eller liknande.

Ja, visst är det svårt att tänka klart med fröken J´s sätt att verka övertygande. Han vet ju exakt vilka knappar han ska trycka på.

Svar: Ja...vi har ju inte heller alla fakta. Men något man lär sig när man haft med J att göra är att tänka på att det finns flera möjliga anledningar till en persons sätt att agera.

Oh, ja - det vet han.
thefascinatingmonster.blogg.se

Postat av: C

Publicerad 2015-01-11 22:23:52

Måste, behöver och vill vara lite bitchig ibland, and you know it! ;) <3

Svar: Jag vet! Och jag vet att du har ett gott hjärta...och att det är vad du har fått utstå som gör att du blir arg, rädd och frustrerad när du ser hur han manipulerad någon annan. ❤️
thefascinatingmonster.blogg.se

Postat av: C

Publicerad 2015-01-11 22:26:57

Ja, det gör det förstås! Syftar på att det finns flera möjliga anledningar till en persons sätt att agera. När han väl fått sitt offer dit han vill, njuter han i fulla drag.

Postat av: C

Publicerad 2015-01-11 23:00:31

Precis så är det. Jag återupplever mitt trauma genom de som faller offer för honom. Skitjobbigt!

Svar: Fina du... Det blir nog ett lyckligt slut...så småningom. ❤️
thefascinatingmonster.blogg.se

Postat av: Roxana

Publicerad 2015-01-23 16:13:19

Hej först tack för att jag för ta del av din blogg den har hjälp mig att förstå mitt egna P och hur han tänker. Läskigt nog så är dom väldigt lika i deras sätt att tänka. När jag tänker efter när mitt P pratade om sina ex så hittade han alltid på nån diagnos. Det har varit från Adhd ,mytoman till psykisk sjuk. Att sätta diagnoser är dom specialister på.
Det är aldrig något fel på dom.


Svar: Tack för din kommentar. Roligt att höra att du känner att bloggen har hjälpt dig.

Ja, hela deras existens bygger ju på svartmåla och misstänkliggöra andra människor för att ingen ska inse att det är något som inte stämmer med dom själva.
thefascinatingmonster.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela