thefascinatingmonster.blogg.se

Här kommer jag att berätta om mötet med en psykopat. Hur allt gick till, hur det kändes och hur det slutade.

HMM...

Publicerad 2014-10-19 23:25:49 i Allmänt,


J har mejlat B idag...flera gånger. När hon inte svarade låtsades han vara orolig och frågade om det hänt något.

Hon svarade att det hade det inte gjort, men att hon inte ville ha någon kontakt med honom.

Då kom följande:

"Ge mig mina grejer...sen skiter jag i dej...å då bryr jag mej inte om nån så styckar dej..."

Charmig kille. Kan inte se det som något annat än ett hot. Ganska grovt - t.o.m för att vara J.

Jag berättar detta för att jag vill att den som läser får veta exakt hur han uppför sig. Hur han, med lätthet, ljuger och växlar mellan att (låtsas) vara omtänksam och hotfull. 

När jag tänker tillbaka på hela historien så är jag rädd att den som läser inte förstår allvaret i det hela. Att det läggs mer fokus på att han inte kan hålla sig till en kvinna än på det faktum att han krossar människor för att få det han vill ha och behöver. 

Nej...han är inte omtänksam! Han har inte förmågan att bry sig om någon annan än sig själv. När han gör något för någon annan är det för att han själv ska tjäna på det i slutänden. 

Han är förmodligen heller inte speciellt arg, mer än korta stunder. Hans raseriutbrott kan liknas vid ett litet barns utspel för att få det han vill ha. 

Allt handlar om manipulation för att nå målet. Han väljer tillvägagångssätt (spelad ånger, tårar, skuldbeläggande, hot, elakhet) utefter situation.

Men han är inte van vid att ingenting fungerar. Bästa sättet att bemöta honom är med likgiltighet...eller, allra helst, ignorera honom helt. Utan känslomässiga reaktioner är han maktlös...och det är väl därför han uppför sig så labilt och irrationellt nu. 

Jag vill inte tro att han verkligen skulle verkställa sina hot... Inte för att jag vill tro gott om honom. Jag vet att det inte finns något gott i honom. Nej...jag vill bara att han ska ge upp så B kan få fortsätta med sitt liv...och så vi, alla tre, slipper oroa oss för att han verkligen ska ha ihjäl någon en vacker dag. 

LUGNT

Publicerad 2014-10-19 18:17:46 i Allmänt,


Det verkar vara ganska lugnt. J har skickat lite låtar till B. Snyftlåtar. Verkar som han fiskar efter sympati.

Han har flera "bubblare" på fb. Nya tjejer har tillkommit det sista. Kanske därför det är så lugnt i övrigt...

Antar att jag hade kunnat ta kontakt...som mig själv eller genom "antagen identitet" på någon dejtingsajt...men jag orkar inte. Är inte intresserad av att bråka med honom. Får tänka om ifall han verkar sätta klorna i någon oskyldig tjej på allvar. 

Tills dess sköter jag mitt och tar itu med vardagliga utmaningar och arbete.


LABIL

Publicerad 2014-10-06 00:09:43 i Allmänt,


J verkar mer och mer labil.

Kanske beror det på att han inte var beredd på att B skulle kasta ut honom? Att han inte hunnit skaffa någon bra ersättare? Att hon är så fast besluten att inte ens låta honom tala eller träffa henne?

En sak är säker - han är frustrerad och desperat! Och det finns ingen del av honom som förstår att hans beteende gör att han aldrig någonsin kommer att ses som normal av B.

Han växlar flera gånger, varje dag, mellan att skicka elaka mejl för att sedan fråga om dom ska dricka kaffe ihop. Han skickar låtar som handlar om mord och våldtäkt. Han är riktigt, riktigt otäck nu...

Samtidigt har han några nya tjejer på g. Några nya, men även en som har hängt med så länge jag känt honom. Det skrämmande, med henne, är att hon är med i en grupp på fb som heter "lömska psykopater - läs och lär"...vilket förmodligen innebär att hon varit drabbad av sånna som han tidigare. Och nu är hon förtrollad av honom?

B, C och jag håller kontakt. Vi är överens om att han inte ska underskattas och att polisen ska tillkallas om han skulle dyka upp utan tillåtelse hos B.

"OM det händer nåt med mig inatt så vet ni vem man ska bura in." - B's ord till C och mig ikväll. Fan! Måtte detta ta slut snart! Och måtte alla som träffar honom märka att det är något som inte stämmer - i ett tidigt stadie.

Det är när han blir pressad som monstret framträder på riktigt...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela