thefascinatingmonster.blogg.se

Här kommer jag att berätta om mötet med en psykopat. Hur allt gick till, hur det kändes och hur det slutade.

För att underlätta för bloggens läsare

Publicerad 2014-04-27 21:55:19 i Allmänt,


Detta inlägg kan ni gå tillbaka till om ni behöver fräscha upp minnet angående vem som är vem. 

Jag börjar med att beskriva de personer som har avgörande roller i min berättelse och fyller på här senare om det är någon jag missat allteftersom historien fortskrider.

Jag väljer att namnge de berörda personerna med en bokstav, som inte har med deras namn att göra. Förutom monstret - där använder jag första bokstaven i hans förnamn. 

Detta utifall någon som kanske är i hans "våld" nu skulle snubbla över denna blogg. Då kanske det har avgörande betydelse för hur den personens framtid kommer att se ut...

Here we go...

J - monstret

A - en kvinna med ett bra liv och egen familj och en av J's få vänner (även om det naturligtvis inte rör sig om vänskap från hans sida - enda anledningen till denna långvariga relation är att det gagnar honom på olika sätt, då och då).

B - J's senaste (kända) ex, då jag träffade honom. Han bodde på hennes gård ett tag. Enligt J hade det varit slut mellan dom i ett år när han träffade mig.

C - Ännu ett ex och mamman till hans barn i 5-årsåldern.

D - Min tjejkompis, som hyrde mitt hus oktober - februari

E - Mannen jag var tillsammans med innan jag träffade J. Vi gick isär ca ett halvår innan jag mötte monstret, men kunde aldrig riktigt släppa taget om varandra.

Detta drama utspelar sig delvis i västra delarna av Sverige - Varbergstrakten...och delvis i Södertäljetrakten.

Jag bor på förstnämnda stället och han på det andra.

Det kommer att ta tid att berätta allt och jag hoppas dom som följer mig från början har tålamod. Jag känner redan vilket jätteprojekt det kommer att bli och jag hann tänka tanken "vad mycket lättare det hade varit om jag skrivit efter hand som allt hände". Men sen insåg jag direkt - då hade jag inte alla pusselbitar. 

I början gjorde jag det som alla gör...det som får människor att bli offer för psykopater - jag såg honom som en människa. 

Nåväl...

Ni som läser får gärna kommentera, fråga och ifrågasätta. Jag kommer att ta bort inlägg jag känner är elaka, provocerande eller irrelevanta men hoppas att vi ska slippa sådant uppförande. Det är väl dock något man måste vara beredd på när man skriver om ett känsligt ämne ute i cyberrymden - men det betyder inte att jag kommer att låta sådana människor hållas. Kommentarer

Postat av: C

Publicerad 2014-04-27 22:38:18

Följer! :)

Svar: :-)
thefascinatingmonster.blogg.se

Postat av: skvitt

Publicerad 2014-04-29 19:16:19

Fråga: "A - en av J's få vänner (även om det naturligtvis inte rör sig om vänskap från hans sida - enda anledningen till denna långvariga relation är att det gagnar honom på olika sätt, då och då)." Är det A eller J du menar inom parentesen? Kanske du ska precisera det.

/Skvitt

Svar: Ah...det har du rätt i. Ska förtydliga det. Tack.
thefascinatingmonster.blogg.se

Postat av: skvitt

Publicerad 2014-04-29 21:13:55

Jag tror inte du behöver oroa dig för nättroll bara för att du skriver om psykopati.
Jag kan redan konstatera att du förstår mycket om störningen.
Jag är också övertygad om att du tagit på dig ett enormt arbete, men tröttna för fasen inte. Ta det pö om pö och berätta allt.

Jag såg din blogg på psykopati.se. Den siten har jag läst från början till slut och tycker den är fantastisk. Och eftersom jag har läst den har jag också noterat att bilderna som finns där är väldigt talande. Men bäst av allt, man får låna dem ifall man vill. Så gör så. En blogg med bilder blir ju lite intressantare.

/Skvitt

Svar: Ska kika igenom den sidan lite bättre. Det är så lätt att fastna bara. Jag skulle kunna läsa i timmar om detta ämne. Och just nu har jag egentligen inte ens tid att skriva mina inlägg (men jag tar mig tid, här och där) för det är så mycket med jobbet och hästarna.
thefascinatingmonster.blogg.se

Postat av: Klarsynt

Publicerad 2014-04-29 23:46:54

Nu har jag hittat hit till dig och följer intressant ditt skrivande.. och kan bara nicka instämmande till de likheter som jag redan nu känner i dina reflektioner.Känns jätteviktigt att du tar dig an detta ämne, som förhoppningsvis kan ge stöd och leda till ett uppvaknande för andra som drabbas. Bra början...:-)

Svar: Tack. Ja, jag hoppas att det kan vara till någon nytta för någon. Om det leder till att en människa räddas från ett liknande monster så är det värt det.
thefascinatingmonster.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela